HTML

Isa por és homu vogymuk.

2012.06.10. 14:39 Hét holló

A szebbik felem epe panaszoktól szenved. Ez újdonság nála, nem volt mindig ilyen. Tipikus panaszok - kétrét görnyesztő fájdalom, hajnali rókavadászat, sárga fehérje. Na, irány a gyógyulás, keressük fel az illetékes kórházat. De persze ez nem ilyen egyszerű. Ide-oda beutalás, több helyet is meg kell látogatni.

A harmadik kórház után az ember figyelmét megragadja valami, ami addig csak, mint lényegtelen, a tudat peremén hintázott. A Bajcsy kórház bejáratával átellenben - nini! - egy temetkezési iroda cégére. Ejnye, rossz ómen! Ezután természetesen az oldalbejáraton át távozunk, de újabb meglepetés. Itt is egy, hanem ez már a bizalomgerjesztő "Hamvasztás" felirattal reklámozza magát. Még jó, hogy felkiáltójel nincs utána. Vagy villogó neonbetűk. Aztán jön a felismerés: Hát persze, a János kórháznál is ilyenek voltak! Bár volt, ahol csak transzparens egy antik ház kerítésén, iroda nélkül. Név, mindenféle elérhetőség, kegyelet.

Nekem olyan emlékeim vannak gyerekkoromból, hogy a temetkezési vállalkozók a temető környékén voltak sorban, a virágárusokkal vegyest. Aztán megváltozott a világ és ahogyan a keselyűk köröznek a leendő kedves tetemek körül, a sírásók is szűkebbre vonták a kört. Addig még nem jutottak, hogy bent a hirdetőtáblára tegyenek reklámot - remélem! -, de már aki a kórházba megy, az mindenképpen találkozik előzékeny hivatalukkal - biztos, ami biztos! A trendet figyelembe véve nem lepődnék meg, ha újabb 10 év elteltével a betegfelvételnél már nem csak sorszámot, hanem kis szóróanyagot is kapnánk a témában: amíg várunk úgyis el kell ütni valamivel azt a pár órát, nem? És minek is terhelnénk ezzel a későbbi gyászoló rokonokat. Sokuk úgyse tudná, hogy Mi hogyan szeretnénk. Tehát, ha nem gond, akkor addig töltse ki ezt a pár oldalt, jó? Könnyű. A megfelelő rovatokhoz tegyen kis keresztet...

Nekem az ugrott be, hogy mi lenne, ha az iskolások védelmében hozott törvényekhez hasonlóan, lenne arra is szabály, hogy a kórházak és egyéb egészségügyi intézmények 500 méteres körzetén belül tiltva lenne ez a fajta marketing. Úgyse sok reménye van annak, aki mostanában meglátogat egy ilyen közintézményt, miért kell még a maradék életkedvét is elvenni?

Aztán legyintettem. Errefelé úgy látszik már a holtakért is öldöklő harc folyik. Gerillaháború, bekerítéssel és merész húzásokkal tarkított véres küzdelem. Még jó, hogy fekete humor is legalább ilyen erős oldalunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://localhero.blog.hu/api/trackback/id/tr944576698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása